Sastojci:
Ružičasti biskvit:
- 2 jaja
- 80 g šećera
- 80 g brašna
- 1 žličica praška za pecivo
- 40 ml ulja
- par kapi ružičaste ili crvene boje
- 1 vanilin šećer
Čokoladni biskvit:
- 3 jaja
- 120 g šećera
- 100 g maslaca (otopljenog)
- 150 g brašna
- 40 g kakaa
- 1 prašak za pecivo
- 100 ml mlijeka
- prstohvat soli
Priprema:
Prvo pripremim ružičasti biskvit jer on je zvijezda ove slatke ljubavne predstave. Umutim jaja, šećer i vanilin šećer dok ne postanu pjenasti i svijetli, kao da mi govore: „Samo nastavi, ide ti odlično.“ Dodam ulje, a zatim ružičastu boju – baš onu nijansu koja izgleda kao da si probudila proljeće.
Lagano umiješam brašno i prašak za pecivo pa sve ulijem u manji kalup obložen papirom. Pečem 12–15 minuta na 180°C. Kad se ispeče i potpuno ohladi, izrežem srca kalupom za kekse. I svaki put kad izrežem jedno, osjećam se kao da režem komadić čiste slastičarske ljubavi.
Sad prelazim na čokoladni dio. U velikoj zdjeli umutim jaja i šećer, dodam otopljeni maslac i mlijeko. U drugoj posudi pomiješam brašno, kakao, sol i prašak za pecivo. Kad sve spojim, dobijem predivnu tamnu smjesu, kao čokoladni zagrljaj.
U duguljasti kalup ulijem tanak sloj čokoladne smjese – samo da ružičasta srca imaju mekani krevetić. Zatim posložim ružičasta srca jedno iza drugog, uredno u liniji, kao malu vojsku ljubavi. Pažljivo prelijem ostatkom tamne smjese, pazeći da ih ne pomaknem.
Pečem 40–45 minuta na 175°C, a za to vrijeme kuhinja miriše kao najljepša parfumerija s okusom čokolade.
Kad se ohladi i prerežem prvi komad, srce mi iskoči od sreće – a i iz kolača. Tamo je, savršeno ružičasto, kao da mi namiguje.
Posluživanje:
Režem tanke, uredne kriške i slažem ih uz malu šalicu kave. Izgleda toliko romantično da bih se najradije sama sebi zahvalila na trudu.
Ako želiš, mogu ti napisati i verziju s drugom bojom srca, varijantu s kokosom ili punjenjem od malina, samo reci!



